8/31/2017

Sodium Coco Sulfate Nedir

Hepimiz içeriklere az çok hakim olmaya başladık. Ancak kafa karışıklığıda olabiliyor sürekli. Bunun en önemli nedeni sülfat çeşitlerinin çok fazla olması. Bir çok organik sertifikalı ürünlerin içerisinde Sodium Coco Sulfate maddesini görüyoruz. Ancak Sodium Coco Sulfate nedir bize zararlı mı bilmiyoruz. Günlerdir bunu araştırıyorum. Tamam Avrupa Birliği buna onay vermiş ama neden vermiş bilmiyordum. Ta ki içeriği tam olarak öğrenene kadar. Bu yazımda size sodyum lauril sülfat ile Sodium Coco Sülfat arasında nasıl bir fark var ve neden zararsız statüsünde onu detaylıca yazmak istiyorum.

sodium-coco-sulfate-nedir

Sodium Coco Sulfate Nedir

Sülfatlar çok çeşitli yukarıda da dediğim gibi. Ancak saç bakım ürünlerinde sıklıkla karşımıza coco sülfat çıkıyor. Sodyum Coco Sülfat bu konuda en zararsız olanı olarak nitelendiriliyor nedeni aşağıda okuyabilirsiniz.



Özellikle SLS'ye (sodyum lauril sülfat) karşı SCS'ye (sodyum coco sülfat) bakarsak; Her iki bileşen de aynı şekilde, yağ asitlerine sülfürik asit ile muamele edilerek ve daha sonra bir alkali ile nötralize edilerek yapılır. Aralarındaki fark, SLS saflaştırılmış ve izole edilmiş Laurik asit kullanılarak üretildiğidir; buna karşın SCS, bütün Hindistan cevizi yağı kullanılarak yapılır.

Bu farklı başlangıç materyallerini kullanmanın sonucu, SLS nispeten basit bir molekül ve küçük bir molekül kütlesi ile cildin dış katmanlarından epidermis tabakaya kadar kolayca nüfuz ederek altta yatan cilt hücrelerine tahrişe neden olan bir kimyasaldır. Öte yandan SCS yani sodyum coco sülfat, daha büyük bir molekül kütlesi olan daha karmaşık bir moleküler yapıya sahiptir. Bu, epidermise yani cilt alt katmanına nüfuz etmesini önler ve cilt yüzeyi altındaki canlı hücrelere ulaşamayacağı için irritasyonun, hassasiyetin, alerjik reaksiyonun çok daha az olduğu anlamına gelir.

Kısaca Sodium Coco Sulfate Hindistan cevizinden elde edilen, cildin alt katmanına geçmeyen, hücrelerde birikmeyen bir madde. Bu yüzden cilt ürünlerinde, saç bakım ürünlerinde kullanıldığında cildimizde reaksiyona sebep olmuyor. Zararsız kategorisinde olmasınında en büyük nedeni tamamen hindistan cevizi yağından elde edilmesi. Ancak karışıklık olmaması için sls ile aynı yapıda olduğunu düşünmeyin. Sls bir kimyasaldır SCS ise bitkisel bir bağlayıcıdır.
sevgilerrr.

4 yorum: